Integritetspolicy

Våra grundläggande övertygelser om användarskydd och dataskydd

  • Användarens integritet och dataskydd är mänskliga rättigheter.
  • Vi har vårdplikt för folket inom vår data.
  • Endast samlas in och behandlas när det är absolut nödvändigt.
  • Vi kommer aldrig att sälja, hyra eller på annat sätt distribuera eller offentliggöra dina personuppgifter.

    Relevant lagstiftning

    Tillsammans med våra affärer och interna datorsystem är den här webbplatsen utformad för att följa följande nationella och internationella lagar när det gäller dataskydd och användarskydd:

  • UK Data Protection Act 1988 (DPA) - (http://www.legislation.gov.uk/ukpga/1998/29/contents)
  • EU General Data Protection Regulation 2018 (GDPR) – (https://www.eugdpr.org/)
  • Australian Privacy Act 1988 (APA) – (https://www.legislation.gov.au/Series/C2004A03712)

    Den här webbplatsens överensstämmelse med ovanstående lagstiftning, som alla är strängt i naturen, innebär att den här webbplatsen troligtvis överensstämmer med dataskyddet och användarskyddslagstiftningen som anges av många andra länder och territorier också. Om du är osäker på om denna webbplats överensstämmer med ditt eget hemlands specifika dataskydd och användarskyddslagstiftning, bör du kontakta vår datasäkerhetsansvarig för att förtydliga (detaljer om vilka finns nedan).

    Personlig information som den här webbplatsen samlar in, varför vi gör det och hur vi skyddar det

    Personlig information
    Personlig information betyder detaljer som identifierar dig eller kan användas för att identifiera dig, till exempel ditt namn, kontaktuppgifter och inköpshistorik.

    Controller av personlig information

    All personlig information som behandlas av Filofaxs hemsida i samband med denna sekretesspolicy styrs av FLB Group Ltd, som anses vara "registeransvarig" av din personliga information enligt Europeiska unionen och brittisk databeskyddslagen.

    Den här webbplatsen samlar in och använder personlig information av följande skäl:

  • För förvaltning och administrativa ändamål. Vi kan använda och behålla din personliga information, inklusive din inköpshistoria, för administrativa ändamål, som kan inkludera exempelvis bokföring och fakturering, revision, kredit eller annan betalningskortskontroll, screening av bedrägerier och systemtestning, underhåll och utveckling.
  • Skicka statusuppdateringar och servicekommunikation till dig.
  • Att genomföra marknadsföring och hålla dig informerad om Filofax produkter.
  • För att förbättra våra webbplatser, produkter och tjänster. We may monitor the way that you and other customers use our website so that we can identify ways to improve your user experience.Vi kan övervaka hur du och andra kunder använder vår webbplats så att vi kan identifiera sätt att förbättra användarupplevelsen.

    Site visitation trackingSpårning av webbplatsbesök

    Like most websites, this site uses Google Analytics (GA) to track user interaction.Liksom de flesta webbplatser använder den här webbplatsen Google Analytics (GA) för att spåra användarinteraktion. We use this data to determine the number of people using our site, to better understand how they find and use our web pages and to see their journey through the website.Vi använder dessa data för att bestämma hur många personer som använder vår webbplats för att bättre förstå hur de hittar och använder våra webbsidor och ser resan via webbplatsen.

    Även om GA registrerar data som ditt geografiska läge, enhet, webbläsare och operativsystem identifierar ingen av dessa uppgifter dig personligen. GA also records your computer's IP address which could be used to personally identify you but Google does not grant us access to this.GA registrerar även datorns IP-adress som kan användas för att identifiera dig personligen, men Google ger oss inte tillgång till det här.We consider Google to be a third-party data processor. Vi anser att Google är en dataprocessor från tredje part.

    GA makes use of cookies, details of which can be found on Google's developer guides.GA använder sig av cookies, detaljer om vilka finns i Googles utvecklarhandböcker. Our website uses the analytics.js implementation of GA.Vår webbplats använder analysen.js-implementeringen av GA.

    Disabling cookies on your internet browser will stop GA from tracking any part of your visit to pages within this website.Inaktivera cookies på din webbläsare stoppar GA från att spåra någon del av ditt besök på sidor på den här webbplatsen.

    Vår blogg
    Om du väljer att lägga till en kommentar till några inlägg som vi har publicerat på vår blogg, sparas namnet och e-postadressen som du anger med din kommentar på den här webbplatsens databas tillsammans med datorns IP-adress och den tid och det datum du skickade in kommentaren. Denna information används bara för att identifiera dig som bidragsgivare till kommentarsektionen i respektive blogginlägg och skickas inte vidare till någon av de tredje partens dataprocessorer som beskrivs nedan. Only your name will be shown on the public-facing website.Endast ditt namn kommer att visas på webbplatsen för allmänheten.

    Din kommentar och dess tillhörande personuppgifter kommer att förbli på denna sida tills vi anser det lämpligt att antingen 1.) ta bort kommentaren eller 2.) ta bort blogginlägget. Om du vill ha kommentaren och dess tillhörande personuppgifter raderade, vänligen maila oss på blogpost@filofaxlettsblueline.com using the email address that you commented on. med hjälp av den e-postadress som du kommenterade.

    Om du är under 16 år måste du få föräldraledighet innan du skickar en kommentar till vår blogg.

    OBS! Du bör undvika att ange personligt identifierbar information till det faktiska kommentarsfältet för eventuella blogginlägg som du skickar in på denna webbplats.

    Kontaktformulär och e-post länkar

    Should you choose to contact us using the contact form on our Contact us page or an email link like this one, none of the data that you supply will be stored by this website or passed to / be processed by any of the third-party data processors defined in this Privacy Policy .Om du väljer att kontakta oss genom att använda kontaktformuläret på vår kontaktsida eller en e-postlänk som den här, kommer ingen av de uppgifter du tillhandahåller att lagras av denna webbplats eller skickas till / bearbetas av någon av tredjepartsdata processorer som definieras i denna sekretesspolicy.Instead, the data will be collated into an email and sent to us over the Simple Mail Transfer Protocol (SMTP). I stället samlas uppgifterna till ett e-postmeddelande och skickas till oss via SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Our SMTP servers are protected by TLS (sometimes known as SSL) meaning that the email content is encrypted using SHA-2, 256-bit cryptography before being sent across the internet. Våra SMTP-servrar är skyddade av TLS (ibland kallad SSL) vilket innebär att e-postinnehållet krypteras med SHA-2, 256-bitars kryptering innan de skickas över internet. The email content is then decrypted by our local computers and devices. E-postinnehållet dekrypteras sedan av våra lokala datorer och enheter.

    Email newsletterE-postbrev

    Om du väljer att ansluta till vårt nyhetsbrev, skickas den e-postadress du skickar för att prenumerera till DotMailer som ger oss e-postmarknadsföringstjänster. Vi anser att DotMailer är en dataprocessor från tredje part. Den e-postadress du skickar kommer att lagras inom den här webbplatsens egen databas, men inte i något av våra interna datorsystem.

    Din e-postadress kommer att ligga kvar i DotMailers databas så länge vi fortsätter att använda DotMailers tjänster för e-postmarknadsföring eller tills du specifikt begärt borttagning från listan. Du kan göra detta genom att prenumerera på unsubscribe länkarna i alla nyhetsbrev som vi skickar till dig eller genom att begära borttagning via e-post. När du begär borttagning via e-post, vänligen skicka ditt mail till unsubscribe@filofaxlettsblueline.com Använda det e-postkonto som prenumereras på e-postlistan.

    Om du är under 16 år måste du få föräldrakontroll innan du ansluter till vårt nyhetsbrev.

    Hur lagrar vi din personliga information

    Den här webbplatsen är värd Amazon Web Services (AWS) i ett datacenter i Frankfurt. Alla AWS-tjänster följer Allmänna databeskrivningsförordningen (GDPR).

    Under GDPR serviceberedskapsrevision bekräftade säkerhets- och efterlevnadsexperter att AWS har infört effektiva tekniska och organisatoriska åtgärder för dataprocessorer för att skydda personuppgifter i enlighet med GDPR.

    Vi skyddar säkerheten för din information under överföring genom att använda SSL-program (Secure Sockets Layer) som krypterar information du anger.

    För att säkerställa att din tillgång till vår webbplats är säker, ska du inte dela dina inloggningsuppgifter med någon annan. När du är färdig med att använda webbplatsen bör du logga ut om andra kan komma åt din dator eller enhet. Detta är särskilt viktigt om du använder en offentligt tillgänglig dator.

    Betalningsinformation

    När du köper våra produkter via Internet ansluts din webbläsare till webbplatsen via en SSL ("Secure Sockets Layer"). SSL är ett industristandardprotokoll för kryptering via Internet.

    Alla dina personuppgifter är krypterade när de reser via Internet, till och från denna webbplats. När information krypteras, krypteras den mellan din dator och vår server. Informationen krypteras bara när den når oss säkert. Det är snabbt och säkert, och det garanterar att din personliga information inte kan läsas av någon annan. Men som med vanlig e-post kommer e-postmeddelanden som innehåller dina personuppgifter skickade till eller från Filofax att resa i ennon-encrypted format. icke-krypterat format.

    Vi kommer att behålla din information så länge vi behöver det för det syfte det behandlas för. När du till exempel köper på denna webbplats kan du skapa ett konto eller en check som gäst. I båda fallen kommer vi att behålla informationen i samband med ditt köp under en period som gör att vi kan hantera eller svara på eventuella klagomål, frågor eller problem. Informationen kan också behållas så att vi kan fortsätta att förbättra din erfarenhet hos oss.

    Vi kommer aktivt att granska informationen vi håller och radera den säkert när det inte längre finns något juridiskt, affärs- eller kundbehov för att det ska behållas.

    Kryptering

    Krypteringsdata i vila används för att säkerställa att känsliga data som sparas på diskar inte kan läsas av någon användare eller applikation utan en giltig nyckel. Vi använder serverns kryptering (SSE) med AES-256-kryptering som tillhandahålls av Amazon Web Services.

    Småkakor

    Filofax hemsida, e-postmeddelanden och annonser kan använda "cookies" och annan teknik som pixel-taggar. Dessa tekniker hjälper oss att bättre förstå användarnas beteende, berätta vilka delar av våra webbplatser människor har besökt och underlätta och mäta effektiviteten av reklam och webbsökningar. Vi behandlar information som samlas in av kakor och annan teknik som icke-personlig information. I den utsträckning som IP-adresser eller liknande identifierare anses vara personuppgifter enligt Europeiska unionens och Förenade kungarikets dataskyddslag behandlar vi emellertid även dessa identifierare som personlig information. I likhet med att icke-personliga uppgifter kombineras med personlig information behandlar vi den kombinerade informationen som personlig information i enlighet med denna sekretesspolicy.

    Inaktivering av cookies på din webbläsare hindrar Filofax eller någon tredje part från att spåra någon del av ditt besök på sidor på denna webbplats.

    FLB möjliggör borttagning av innehåll av kunder på begäran via e- postförfrågan till delete@filofaxlettsblueline.com.

    RBegär en kopia av din personliga information

    Du kan begära en kopia av personuppgifter om dig som innehas av FLB Group Ltd. Det finns ingen avgift för denna begäran.

    Förfrågan måste vara skriftlig och innehålla följande:

  • Ditt namn och din postadress.
  • Detaljer om din förfrågan. Eventuella detaljer som kan hjälpa oss att hitta den information som är föremål för din förfrågan, till exempel:
  • E-postadressreferens.
  • Telefonnummer. Du måste också tillhandahålla:
  • A photocopy of your passport or driving licens e, so that we can verify your identity. En kopia av ditt pass eller körkort e, så att vi kan verifiera din identitet.
  • Your signature and the date of the request. Din underskrift och datum för förfrågan.

    Om du ansöker på uppdrag av en annan person krävs en signerad auktoritet från individen. Skicka din förfrågan till:/

    Dataskyddshanterare
    FLB Group Ltd Thornybank Industrial Estate
    Dalkeith, Midlothian
    EH22 2NE

    About this website's serverOm den här webbplatsens server

    This website is hosted by Amazon Web Services ( https://aws.amazon.com/compliance/data-privacy-faq/ ) within a data centre located in Frankfurt.Den här webbplatsen är värd Amazon Web Services ( https://aws.amazon.com/compliance/data-privacy-faq/ ) inom ett datacenter i Frankfurt. All traffic (transfer of files) between this website and your browser is encrypted and delivered over HTTPS. All trafik (överföring av filer) mellan denna webbplats och din webbläsare är krypterad och levereras via HTTPS.

    Our third-party data processorsVåra dataprocessorer från tredje part

    We use a number of third parties to process personal data on our behalf.Vi använder ett antal tredje parter för att behandla personuppgifter på vår vägnar. These third parties have been carefully chosen and all of them comply with the legislation set out above . Dessa tredje parter har valts noga och alla följer de ovan angivna bestämmelserna . All of these third parties are based in the USA and are EU-US . Alla dessa tredje parter är baserade i USA och är EU-USA . Privacy Shield compliant , except DotMailer who is based in England . Privacy Shield-kompatibel , förutom DotMailer som är baserad i England.

  • Amazon Web Services - (EU Data Protection)
  • Google Analytics - (Privacy Policy)
  • DotMailer - (Privacy Policy)
  • Braintree/PayPal - (Privacy Policy)
  • AWIN - (Privacy Policy)
  • Agorapulse - (GDPR)

    Dataöverträdelser

    Vi kommer att rapportera eventuella olagliga uppgifter om denna webbplatss databas eller databas (er) hos någon av våra tredje partens dataprocessorer till alla relevanta personer och myndigheter inom 72 timmar efter överträdelsen om det framgår att personuppgifter lagrade i Ett identifierbart sätt har stulits.

    Datakontrollern

    Datainnehållaren på denna webbplats är: FLB Group Ltd, registrerad i Skottland med företagsnummer: SC007315

    Vem har sitt säte:
    30 Semple Street
    Edinburgh
    EH3 8BL

    Och vars driftkontor är:
    Thornybank Industrial Estate
    Dalkeith, Midlothian
    EH22 2NE

    Dataskyddspersonal
    Fru Julie Bryant, chef
    Telefon: +44 (0) 131 663 1971
    E-post: jbryant@flbgroup.com

    PolicyÄndringar i vår sekretesspolicy

    Denna sekretesspolicy kan komma att ändras från tid till annan linje med lagstiftning eller industrins utveckling. Vi kommer inte uttryckligen att informera våra kunder eller webbplatsanvändare om dessa ändringar. Istället rekommenderar vi att du kolla denna sida ibland för eventuella policyändringar. Specifika policyändringar och uppdateringar nämns i changelogen nedan.

    Ändringslogg

    18/04/2018 - Uppdaterad i enlighet med EU: s allmänna databeskrivningsförordning 2018 (GDPR)
    21/03/2018 - Added Amazon Web Services som tredjedel part
    17/10 / 2017 - Privacy policy inleddes